Gasmeten

Het gasmeten van import zeecontainers is geen keuze maar veiligheidsbeleid. Enerzijds wil je als goed werkgever je mensen een veilige werkplek bieden, anderzijds dient dit een vast onderdeel te zijn van je RI&E.

Over

Het gasmeten van import zeecontainers is geen keuze maar veiligheidsbeleid. Enerzijds wil je als goed werkgever je mensen een veilige werkplek bieden, anderzijds dient dit een vast onderdeel te zijn van je RI&E. Indien gewenst ondersteunen we u bij het opstellen van dit deel van de RI&E.

Er worden helaas nog altijd regels opgerekt op commerciële gronden op het gebied van het gasmeten; wees zelf alert en vraag door. De veiligste plek voor het uitvoeren van een gasmeting was, is en blijft de locatie waar de container gelost wordt, net voor de lossing. Het is totaal niet interessant te weten hoe hoog de gaswaarden in de container en (halve) dag of weekend geleden waren. Gaswaarden veranderen onder invloed van veranderende buitentemperatuur en luchtvochtigheid. Het is niet voor niets dat Douane Nederland in hun handboek maximaal 2-uur hanteert voor de geldigheid van een gasmeetrapport.

Zeecontainers

Op afspraak komt 1 van onze gecertificeerde gasmeetkundige naar u toe voor het uitvoeren van een gasmeting met hoogwaardige portable. We analyseren daarbij een kleine hoeveelheid lucht uit de zeecontainer en binnen 5-10min ontvangt u een digitaal gasmeetrapport met de vastgestelde gaswaarden en een opvolgadvies. Zijn alle gemeten waarden onder de wettelijke grenswaarde, dan zal het advies zijn te starten met lossen binnen 2-uur na einde gasmeting. voorbeeld meetrapport.

Besloten ruimten

Heeft u binnen uw organisatie te maken met het vooraf gasvrijgeven van een besloten ruimten in bijvoorbeeld de industrie, dan verzorgd Plus CSS deze ook graag voor u. Op afspraak komt een gasmeetkundige ter plaatse met de juiste portable meetinstrumenten en wordt er in de door u genoemde plaatsen en ruimten een hoogwaardige gasvrijmeting uitgevoerd. Vanzelfsprekend ontvangt u nadien een print en een Email van de een rapportage van de gemeten gaswaarden.

(opslag)Tanks

Indien u (hete)werkzaamheden dient te verrichten in bv een opslagtank of andere grote afgesloten ruimten, dient u in ieder geval vooraf een gasmeting uit te laten voeren of deze ruimte veilig te betreden is. In veel gevallen kan er namelijk sprake zijn zuurstofgebrek, risico op bedwelming en/of explosiegevaar.
Ook voor deze zogenaamde (Ex)Explosie / (Ox) Zuurstof / (Tox) Toxische stoffen gasvrijmeting kunt u een beroep doen op onze gekwalificeerde medewerkers. Om de veiligheid ook na deze gasmeting voor langere tijd te waarborgen, kunt u ook gebruik maken van de Plus CSS mangatwachten. We leveren hierin maatwerk en komen graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor korte of lange-termijn inzet. Interesse, vraag meer info op: info@containersafetyservices.nl of reserveer direct een gasvrijmeting op: planning@containersafetyservices.nl

Scheepsmetingen

Ook voor het gasvrijmeten van besloten ruimten op een schip, kunt u gebruik maken van onze services. Zowel liggend aan de kade of buitengaats voeren we op uw verzoek gasvrijmetingen uit aan boord van vrachtschepen / vessels / pontons. Vraag naar onze mogelijkheden en tarieven.

Gasmeten in containers mobiel meetstation

Over

Plus Container Safety Services

Plus Container Safety Services BV is de ervaren specialist voor het uitvoeren van gasmetingen in zeecontainers, besloten ruimten, opslagtanks en schepen. Plus Logistic Services ontzorgt u op het gebied van Value Added Werkzaamheden, Losservice zeecontainers en 3PL Warehousing. De Plus bedrijven bedenken, ontwikkelen en produceren innovatieve duurzame oplossingen.

Plus Container Safety Services BV is de ervaren specialist voor het uitvoeren van gasmetingen in zeecontainers, besloten ruimten, opslagtanks en schepen. Plus Logistic Services ontzorgt u op het gebied van Value Added Werkzaamheden, Losservice zeecontainers en 3PL Warehousing. De Plus bedrijven bedenken, ontwikkelen en produceren innovatieve duurzame oplossingen.

Plus denkt altijd mee in oplossingen. Staan uw benodigde werkzaamheden er niet tussen of u heeft een andere uitdaging, leg het ons voor. Met meer dan 25 jaar ervaring in de logistiek bieden we voor de handliggende, maar ook verrassende oplossingen.