Duurzaam Ventileren

Indien uit een gasmeting blijkt dat een zeecontainer te hoge gaswaarden bevat, dienen deze te worden verwijderd voordat de container geopend en gelost mag worden

Over

Indien uit een gasmeting blijkt dat een zeecontainer te hoge gaswaarden bevat, dienen deze te worden verwijderd voordat de container geopend en gelost mag worden. Dit kan in hoofdlijnen op 2 manieren:
Natuurlijke ventilatie:
Beide containerdeuren worden lange tijd opengezet waarbij de buitenlucht de aanwezige gassen verdunt en wegblaast. Kostentechnisch een goede optie echter er zijn nogal wat nadelen:
– Veel tijd; dit kan soms dagen tot weken duren voordat de gassen weggeblazen zijn.
– Veiligheidszone; minimaal 10m rondom afzetten i.v.m. vrijkomende gevaarlijke gassen.
– Vervuilend; de gassen worden de atmosfeer in geblazen. Milieubelastend.
– Beschadiging; neerslag in de vorm van regen / sneeuw zal uw lading/verpakkingen nat maken.
– Diefstalgevoelig; goederen kunnen vrij weggehaald worden daar deze onbeschermd zijn.
– Niet effectief; bij dichte ladingen zal de buitenlucht de gassen voorin moeilijk verwijderen.

Het betere en veiligere alternatief is het geforceerd ventileren waarbij de gassen mechanisch uit de container worden geblazen of gezogen. Dit gaat veiliger en sneller maar heeft ook nogal wat voor- en nadelen:
– Alleen op vergunde terreinen; geforceerde ventilaties mogen tot nu toe uitsluitend uitgevoerd
worden op terreinen met een speciale ontgasvergunning. Dit zijn veelal de inland Containerterminals
daar hier de NOT OK containers ook van het chassis afgezet kunnen worden.
– Hoge kosten voor extra transport, extra terminalhandling, extra ontgaskosten en mogelijk demurrage.
– Vervuilend; de gassen worden de atmosfeer in geblazen. Milieubelastend.
– Deuren blijven gesloten dus beperkt risico op beschadiging en diefstal.
– Hogere effectiviteit maar nog altijd onzeker of ook voorin de gassen afdoende worden afgezogen.

Plus Container Safety Services is de eerste en enige partij in Nederland die hiervoor een passende oplossing heeft ontworpen die u naast een grote kostenbesparing ook ultiem duurzaam is. Nieuwsgierig geworden; kijk snel hier voor onze unieke emissievrije ontgasoplossingen.

Emissievrij ventileren

PRIMEUR – Maak kennis met het unieke Plus Twin-System van Container Safety Services – de ultieme revolutie op het gebied van het duurzaam, emissievrij en voordelig ontgassen van NOT OK zeecontainers. Hiermee is iedere (eind)gebruiker in staat zelf en overal zijn containers simpel en duurzaam gasvrij te maken.

 

Even voorstellen……het duurzame Plus Twin System

Rechts op de foto ziet u de verbeterde mobiele krachtbron bestaande uit een zuigunit met een >65% hogere efficientie dan de bestaande pompen. Alle toebehoren als slangen, mondjes en kappen worden bovendien keurig netjes opgeborgen en beschermd in de bijpassende opberg-box. (bovenop de pompunit)
Links op de foto ziet u onze kleine maar grote trots; het unieke Plus Twin-System filterbox – Type A. Zeer handzaam, mobiel en voorzien van een mix aan hoogwaardige slimme filtertechnieken om alle uitgaande containergassen snel & adequaat uit de uitgaande lucht te verwijderen. De filterboxen kunnen bij extreem hoge concentraties ook in serie geschakeld worden.

De CSS Filter Box kan optioneel uitgerust worden met een continu monitoringsysteem welke middels een 4G signaal van afstand uitgelezen kan worden. Op deze wijze bewaken we 24/7 de status van de filtersystemen en kunnen we tijdig en preventief overgaan tot het tijdig vervangen van de delen die gevoelig zijn voor verzadiging tijdens het gebruik.

DUURZAAM, EMISSIEVRIJ, KOSTEN- EN TIJDSBESPAREND, DOE HET ZELF (indien gewenst)…..zeg nou zelf, mooier kunnen we het echt niet maken.

Plus Twin-System

Staat uw onderneming ook voor innovatie en duurzaamheid terwijl u daarbij ook nog eens vele honderden euro’s per container bespaart, kies dan voor de huur van een ultiem innovatief het Plus Twin-Systems. Bespaar veel logistieke tijd en werk bovendien met vaste vooraf bekende kosten.

Hoe werkt het precies:
1 – Een Plus, uw eigen gasmeter of uw gasmeetbedrijf doet ter plaatse een 1e gasmeting.
(Een gasmeting aan de los-deur geeft de hoogst haalbare veiligheid)
2 – Indien de gasmeting NOT OK is wordt direct een duurzaam Plus Twin-System geplaatst.
3 – Na 1, 2 of 4 uur vindt er een hermeting plaats en kan er aansluitend direct gelost gaan worden.

Uw voordelen op een rij:
Duurzaam : Geen enkele uitstoot van giftige toxische gassen in de buitenlucht
Inzetbaarheid : Overal inzetbaar, niet gebonden aan vergunde ontgaslocaties
Veiligheid : Veiligste meetlocatie (op de loslocatie) van gasmetingen nu mogelijk doordat nu
ook de ontgassingen op uw locatie kunnen plaatsvinden
Kostenbesparend : Lage vaste kosten per maand in plaats van hoge variabele kosten per container
: Geen fout/loze rit vervoerder meer
: Geen extra rit naar terminal meer
: Geen extra terminal handlingkosten meer
: Geen honderden euro’s meer voor externe ontgassing door derden
: Geen wachtrijen op terminals bij overvolle ontgasvakken (in de zomermaanden)
Schaalbaarheid : Schaalbaar van kleine tot hele grote stromen
Snelheid : Logistieke vertraging door ontgassing geen dagen naar slechts uren
Tijdbesparend : Snel schakelen doordat alles op uw eigen loslocatie plaatsvindt

Een deel van de unieke toegepaste filtertechnologie is maatwerk en afhankelijk van de verschillende type gassen in uw situatie. Plus Container Safety Services gaat graag met u in gesprek om de mogelijkheden, opties en wensen te bespreken waarna we u een op uw stroom toegepast maatwerk voorstel kunnen doen. Stuur hier (linkje naar contactpagina) uw gegevens en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Toekomstmuziek

Onze slogan is niet voor niets “Passion for GREEN solutions”. Naast het unieke Plus Twin-System werken we momenteel ook al hard aan de volgende aanvullende innovatie. Hoe mooi zou het zijn als het allemaal nog sneller, duurzamer en voordeliger kan……..to be continued!

Plus Twin Duurzaam ventileren systeem

Plus Twin System op locatie aan het ontluchten van een container

Plus Twin Systeem

Zuigunit met een >65% hogere efficientie dan de bestaande pompen.

Plus Twin Systeem

Over

Plus Container Safety Services

Plus Container Safety Services BV is de ervaren specialist voor het uitvoeren van gasmetingen in zeecontainers, besloten ruimten, opslagtanks en schepen. Plus Logistic Services ontzorgt u op het gebied van Value Added Werkzaamheden, Losservice zeecontainers en 3PL Warehousing. De Plus bedrijven bedenken, ontwikkelen en produceren innovatieve duurzame oplossingen.

Plus Container Safety Services BV is de ervaren specialist voor het uitvoeren van gasmetingen in zeecontainers, besloten ruimten, opslagtanks en schepen. Plus Logistic Services ontzorgt u op het gebied van Value Added Werkzaamheden, Losservice zeecontainers en 3PL Warehousing. De Plus bedrijven bedenken, ontwikkelen en produceren innovatieve duurzame oplossingen.

Plus denkt altijd mee in oplossingen. Staan uw benodigde werkzaamheden er niet tussen of u heeft een andere uitdaging, leg het ons voor. Met meer dan 25 jaar ervaring in de logistiek bieden we voor de handliggende, maar ook verrassende oplossingen.